Τους 950 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό στο Αφγανιστάν

©HamdiCelikbas – Twitter

Τουλάχιστον 950 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν από ισχυρό σεισμό 6,1 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχους της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Οι περισσότεροι θάνατοι εντοπίζονται στην Πακτίκα, δήλωσε ο Μοχάμαντ Νάσιμ Χακάνι, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της κυβέρνησης. 610 άνθρωποι είναι τραυματισμένοι, με τον αριθμό τους, όπως και εκείνον των νεκρών, να αυξάνεται διαρκώς.

«Δυστυχώς χθες το βράδυ σημειώθηκε ισχυρός σεισμός σε τέσσερις περιοχές της επαρχίας Πακτίκα, από τον οποίο σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας και καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια», ανέφερε ο Μπιλάλ Καρίμι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, στο Twitter.

«Καλούμε όλες τις υπηρεσίες αρωγής να στείλουν αμέσως ομάδες στην περιοχή για να αποτραπεί περαιτέρω καταστροφή», πρόσθεσε για το σεισμό.

«Η ΕΕ παρακολουθεί την κατάσταση (…) και είναι έτοιμη να προσφέρει έκτακτη βοήθεια», επεσήμανε ο Τόμας Νίκλασον Ευρωπαίος, ειδικός απεσταλμένος στο Αφγανιστάν. Ο ΟΗΕ επίσης δήλωσε έτοιμος για βοήθεια.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.