Τουρκικά ΜΜΕ: «Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος» – Τι απαντά η Αθήνα

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ(

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας συνέλαβαν Έλληνα πολίτη για τον οποίο οι τουρκικές αρχές έχουν υποψίες ότι συγκέντρωνε, για λογαριαμσό της Ελλάδας, πληροφορίες για την τουρκική στρατιωτική παρουσία στα σύνορα των δύο χωρών.

Ο Μοχάμεντ Αμαρ Αμπάρα ανακρίνεται από τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών, μετέδωσε το NTV επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών. Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Μοχάμεντ Αμαρ Αμπάρα επικαλέσθηκε επιχειρηματική δραστηριότητα.

«Ο Ελληνας πολίτης Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, που είχε χαρακτηριστεί ως κατάσκοπος της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στην Τουρκία, συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση που οργάνωσε  ο Εθνικός Τουρκικός Οργανισμός Πληροφοριών (ΜΙΤ)», τονίζει το TRT World

«Ο Ελληνας κατάσκοπος προσποιούνταν τον επιχειρηματία στη διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία και συνδέεται με κατασκοπευτικές δραστηριότητες», σημειώνεται επίσης σε τουρκικά δημοσιεύματα.

Διπλωματικές πηγές στην Ελλάδα αναφέρουν ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες.

Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλλημένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.