Τουρκικά ΜΜΕ: Γεωτρύπανο βγαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο

©wasi1370

Την έξοδο γεωτρύπανου στην Ανατολική Μεσόγειο στις 15 Ιουλίου προαναγγέλλουν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.

«Η Τουρκία ενίσχυσε τον στόλο με τα γεωτρύπανα της με το πλοίο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν. Είναι έβδομης γενιάς και έχει δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις μέχρι και τα 12.200 μέτρα. Το πλοίο στις 15 Ιουλίου αναμένεται να αγκυροβολήσει στην Ανατολική Μεσόγειο» τονίζει το τηλεοπτικό δίκτυο A Haber. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε 25 ημέρες, προσθέτει.

«Το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων θα προχωρήσει τις εργασίες του στην “Γαλάζια Πατρίδα” και ήδη προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών», επισήμανε. Η εφημερίδα Hurriyet υποστήριξε πως το νέο γεωτρύπανο «προκαλεί φόβο στους Ελληνοκύπριους».

Η Ελλάδα έχει αρχίσει και ανεβαίνει στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου. Τα θέματα στα οποία επικεντρώνονται οι εφημερίδες στην Τουρκία είναι η οικονομία και οι σχέσεις με την Ελλάδα. Η φιλοκυβερνητική Ακσάμ έχει ως πρωτοσέλιδο τη δήλωση που έκανε ο πρώην υπουργός άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ότι «Πρέπει να καταλάβουμε πόσο πιο σημαντική είναι για τις ΗΠΑ είναι η Τουρκία από εμάς».

Η Χουριέτ αναφέρει ότι «τον Μητσοτάκη πάλι τον πείραξε η Τουρκία». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγόρησε για επεκτατισμό την Τουρκία.

Έμφαση δίνεται και στην επίσκεψη, στην Τουρκία, του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «δολοφόνο».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.