Τουρκία: Το κέντρο συντονισμού για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών θα ανοίξει αύριο στην Κωνσταντινούπολη

@pixabay

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, αύριο, Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη θα ανοίξει το κοινό κέντρο συντονισμού (JCC) για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

Η Ουκρανία, η Ρωσία, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη υπέγραψαν τη συμφωνία την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να αρχίσουν ξανά οι ουκρανικές εξαγωγές, οι οποίες έχουν σταματήσει από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Θα διοριστούν εκπρόσωποι στην JCC για να παρακολουθούν την εφαρμογή του σχεδίου.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως το ICC έχει ξεκινήσει την εργασία του στην Κωνσταντινούπολη. Ακόμη, η ρωσική αντιπροσωπεία στο ICC θα φθάσει σήμερα στην Τουρκία και θα αρχίσει εργασία σε ένα τετραμερές σχήμα μαζί με την Τουρκία, την Ουκρανία και τα Ηνωμένα Έθνη. Μάλιστα, ο υποναύαρχος Έντουαρντ Λούικ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας.

“Η κύρια αποστολή των Ρώσων ειδικών στο JCC θα είναι η γρήγορη επίλυση όλων των απαραίτητων θεμάτων προκειμένου η πρωτοβουλία να εισέλθει στο στάδιο της πρακτικής εφαρμογής”, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.