Τουλάχιστον τρεις νεκροί από την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας στο Στενό του Κερτς, όπως ανακοίνωσε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η ταυτότητα του οδηγού του φορτηγού που εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας έχει ταυτοποιηθεί, ανέφερε η Ερευνητική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί είναι ο οδηγός του φορτηγού και δύο επιβάτες διερχόμενου αυτοκινήτου.

Η γέφυρα επιτρέπει τη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού υλικού στις δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία. Την εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Είναι η μόνη οδός στρατιωτικού εφοδιασμού που συνδέει την ηπειρωτική Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας. Χωρίς αυτή, ο ρωσικός στρατός θα περιοριστεί σοβαρά στην ικανότητά του να φέρει καύσιμα, εξοπλισμό και πυρομαχικά στις ρωσικές δυνάμεις.

Ανώτερος Ουκρανός στρατιωτικός αξιωματούχος δεν αρνήθηκε ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται οι ουκρανικές δυνάμεις, αλλά δεν το επιβεβαίωσε. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ένα όχημα με καύσιμα που προοριζόταν να τροφοδοτήσει τις δυνάμεις κατοχής στη νότια Ουκρανία περνούσε από τη γέφυρα», είπε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε: «Ο Πούτιν πρέπει να είναι χαρούμενος. Δεν παίρνουν όλοι ένα τόσο ακριβό δώρο στα γενέθλιά τους».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.