Τουλάχιστον 77 νεκροί από πλημμύρες στο Πακιστάν

@pixabay

Σύμφωνα με την υπουργό κλιματικής αλλαγής, τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας των μουσώνων που πλήττουν το Πακιστάν από τις 14 Ιουνίου.

“Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για εθνική τραγωδία. Όταν οι πολίτες χάνουν τη ζωή τους με αυτό τον τρόπο, δεν είναι μικρό πράγμα… Είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι’αυτό” δήλωσε η ίδια σε συνέντευξη τύπου στο Ισλαμαμπάντ.

39 από τους 77 θανάτους καταγράφτηκαν στην επαρχία του νοτιοδυτικού Βελουχιστάν, όπου οι άνθρωποι είτε πνίγηκαν είτε έχασαν την ζωή τους από ηλεκτροπληξία ύστερα από κατάρρευση στύλων ηλεκτροδότησης.

Οι πλημμύρες στο πέρασμά τους καταστρέφουν τόσο τα σπίτια κακής κατασκευής όσο και μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Κλιματικού Κινδύνου που συντάσσει η περιβαλλοντική ΜΚΟ Germanwatch, το Πακιστάν αποτελεί την 8η πιο ευάλωτη χώρα απέναντι στα ακραία φαινόμενα που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

“Την μια ημέρα υπάρχει ξηρασία και το επόμενο πρωί περιμένεις πλημμύρες… Επομένως μπορείτε να καταλάβετε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση” τόνισε η υπουργός κλιματικής αλλαγής, Σέρι Ρεχμάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι χειρότερες πλημμύρες καταγράφηκαν το 2010 όταν καλύφθηκε σχεδόν το ένα πέμπτο της επιφάνειας της χώρας, έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 2.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν 20 εκατομμύρια άνθρωποι.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.