Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 τραυματίες από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κρεμεντσούκ

©EPA/STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAINE

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν στη ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Πολτάβα, Ντίμτρι Λουνίν.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Αυτή είναι η τρέχουσα κατάσταση στο Κρεμεντσούκ λόγω της πυραυλικής επίθεσης», δήλωσε ο Ντμίτρο Λούνιν, σχετικά με την επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ένα εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ της Ουκρανίας, την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό πάνω από 1.000 άνθρωποι, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Μελέτσκι, σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε πως μια πυραυλική επίθεση έπληξε μια τοποθεσία «γεμάτη με πλήθος», προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ενιαώροφο κτίριο στο κέντρο του Κιέβου σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

«Οι διασώστες ανέσυραν ζωντανό ένα επτάχρονο κορίτσι. Τώρα προσπαθούν να σώσουν την μητέρα του. Υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο.

«Οι Ρώσοι έπληξαν το Κίεβο ξανά. Πύραυλοι κατέστρεψαν ένα κτίριο διαμερισμάτων και ένα νηπιαγωγείο», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Αντρίι Γερμάκ. Έως και τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο το πρωί. Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκαν δύο ακόμη εκρήξεις,΄δίχως να υπάρχουν ενδείξεις από καταστροφές.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.