Το Βερολίνο απορρίπτει τις απειλές της Μόσχας για αντίποινα κατά της Λιθουανίας

©karlherl – Pixabay

Το Βερολίνο «απορρίπτει κατηγορηματικά» τις απειλές της Μόσχας για αντίποινα κατά της Λιθουανίας.

H τελευταία απαγόρευσε τη διέλευση προϊόντων που υπόκεινται στις κυρώσεις της ΕΕ από τη Ρωσία προς το Καλίνινγκραντ.«Ζητάμε από τη Ρωσία να μην λάβει κανένα μέτρο που αντίκειται στο διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Χέμπεστραϊτ καθώς η Μόσχα απείλησε με «σοβαρά» αντίποινα κατά του Βίλνιους.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ, που οδήγησαν τη Λιθουανία στο να μπλοκάρει τη διέλευση κάποιων προϊόντων, είναι «απολύτως απαράδεκτες».

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι παράνομες κυρώσεις, που υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι απολύτως απαράδεκτες σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η απάντηση της Μόσχας στην απαγόρευση της Λιθουανίας για τη διέλευση αγαθών που αποτελούν αντικείμενο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς το Καλίνινγκραντ δεν θα είναι αποκλειστικά διπλωματική, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Μία από τις βασικές ερωτήσεις ήταν αν η απάντηση θα είναι αποκλειστικά διπλωματική. Η απάντηση: όχι», δήλωσε η Ζαχάροβα. «Η απάντηση δεν θα είναι διπλωματική, αλλά πρακτική».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.