Το Πεκίνο προχωρεί σε νέα στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στην Ταϊβάν

©EPA/RITCHIE B. TONGO

Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση νέων στρατιωτικών γυμνασίων κοντά στην Ταϊβάν.

Oμάδα αμερικανών κοινοβουλευτικών επισκέπτεται το νησί και συναντήθηκε με την πρόεδρο Τσάι Ινγκ-Γουέν, παραβιάζοντας, σύμφωνα με το Πεκίνο, την κυριαρχία του.

Οι πέντε αμερικανοί κοινοβουλευτικοί έφθασαν στην Ταϊπέι αργά χθες, Κυριακή. Υπενθυμίζεται πως επίσκεψη στην Ταϊβάν είχε κάνει και η Νάνσι Πελόζι, η οποία είχε προκαλέσει και πάλι κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ταϊβάν «εξακολουθούν να παίζουν πολιτικά παιγνίδια και να υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Στενό της Ταϊβάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως η επίσκεψη των αμερικανών κοινοβουλευτικών παραβιάζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας και «εκθέτει πλήρως το αληθινό πρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών ως καταστροφέα και καταστροφέα της ειρήνης και της σταθερότητας στο Στενό της Ταϊβάν».

«Ο κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να προετοιμάζεται για πόλεμο, υπερασπίζεται αποφασιστικά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα και θα συντρίψει αποφασιστικά οποιαδήποτε μορφή ‘ανεξαρτησίας της Ταϊβάν’, αποσχιστικής δράσης και ξένης ανάμιξης».

Ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν Σου Τσενγκ-Σανγκ δήλωσε πως δεν θα αποθαρρυνθεί από την αντίδραση της Κίνας. «Δεν μπορούμε απλώς να μην κάνουμε τίποτε επειδή έχουμε δίπλα έναν κακό γείτονα και να μην τολμάμε να επιτρέψουμε να έρχονται επισκέπτες ή φίλοι», τόνισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.