Το Κίεβο συνεχίζει την αντεπίθεση – Πυρηνικός εφιάλτης πάνω από την Ουκρανία

©Unsplash

Συνεχίζεται η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού στις περιοχές που βρίσκονται στα χέρια των Ρώσων.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως ανακατέλαβε την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία, μια οδυνηρή ήττα για τους Ρώσους που έκανε τον Καντίροφ να απευθύνει έκκληση για ενδεχόμενη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων.

Ουκρανοί στρατιώτες ανακοίνωσαν την κατάληψη με βίντεο μαγνητοσκοπημένο έξω από το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης στο κέντρο της Λιμάν και αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ζελένσκι: Η Λιμάν «εκκαθαρίστηκε εντελώς»

«Η πόλη Λιμάν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, “εκκαθαρίστηκε πλήρως” από τις ρωσικές δυνάμεις σήμερα» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι επιτυχίες της Ουκρανίας έχουν εξοργίσει συμμάχους του Πούτιν όπως ο ηγέτης της νότιας ρωσικής περιφέρειας της Τσετσενίας. Η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, μετά τις νέες ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Ραμζάν Καντίροφ.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έχουν δηλώσει πως η Ρωσία μπορεί να χρειαστεί να καταφύγει σε πυρηνικά όπλα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.