Το Κίεβο ανέστειλε τις εξαγωγές ουκρανικού φυσικού αερίου, άνθρακα και καύσιμου πετρελαίου

©jdblack – Pixabay

H κυβέρνηση της Ουκρανίας ανέστειλε τις εξαγωγές ουκρανικού φυσικού αερίου, άνθρακα και καύσιμου πετρελαίου, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Σύμφωνα με σημερινή κυβερνητική απόφαση οι εξαγωγές άνθρακα, πετρελαίου, αλλά και φυσικού αερίου που παράγονται στην Ουκρανία αναστέλλονται, λόγω του πολέμου.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η απόφαση συνδέεται «με την ένοπλη επιθετικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας, αλλά και γην επιβολή στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία».

Υπενθυμίζεται πως πρόβλημα υπάρχει και με την εξαγωγή σιτηρών.

Η Ουκρανία έχει οργανώσει δύο διαδρομές για την εξαγωγή σιτηρών και την αποτροπή μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης. Οι διαδρομές αυτές θα περνούν από Πολωνία και Ρουμανία, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Ο Ντμίτρο Σενίκ δήλωσε ότι η διατροφική ασφάλεια κινδυνεύει λόγω της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η Ρωσία εμποδίζει τις εξαγωγές σιτηρών του Κιέβου από τη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας ελλείψεις και αυξήσεις των τιμών.

Η Ουκρανία βρίσκεται σε συνομιλίες με τις βαλτικές χώρες για την οργάνωση ενός τρίτου διαδρόμου εξαγωγής τροφίμων, σύμφωνα με τον ίδιο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.