Το Ισραήλ υποστηρίζει πως Ρώσοι άνοιξαν πυρ εναντίον ισραηλινών μαχητικών

©Unsplash

Το Ισραήλ δήλωσε σήμερα πως τον περασμένο Μάιο, ισραηλινά μαχητικά δέχθηκαν ρωσικά αντιαεροπορικά πυρά.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή πλευρά, τα μαχητικά αεροσκάφη δέχθηκαν πυρά πάνω από τη Συρία τον Μάιο τα οποία όμως δεν πέτυχαν τον στόχο τους. Το συμβάν χαρακτηρίστηκε ως αντιπαράθεση που δεν επαναλήφθηκε.

Οι ρωσικές δυνάμεις, βοήθησαν τη Δαμασκό να αναστρέψει το κλίμα στον υπερδεκαετή εμφύλιο πόλεμο, κάνουν συχνά «τα στραβά μάτια» σε αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών ενάντια σε θέσεις φιλοϊρανών μαχητών.

Το δίκτυο Channel 13 TV του Ισραήλ μετέδωσε πως, στις 13 Μαΐου, συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 που χειρίζονταν ρωσικές δυνάμεις, άνοιξε πυρ κατά ισραηλινών μαχητικών τη στιγμή πραγματοποιούσαν έξοδο στη Συρία, χωρίς όμως τα πυρά να πλήξουν κανένα από αυτά.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ, είπε μεταξύ άλλων πως «ήταν ένα μοναδικό συμβάν», με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως η ρωσική εκτόξευση σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος δεν βρισκόταν πλέον εκεί γύρω. Ο Γκαντζ πρόσθεσε πως «ο συντονισμός του Ισραήλ με τη Ρωσία πάνω από τη Συρία είναι μια κατάσταση που είναι σταθερή τώρα, νομίζω. Επανεξετάζουμε πάντοτε αυτή την ιστορία σαν να την είχαμε ξεκινήσει μόλις τώρα».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.