Το απόρρητο non paper που στέλνει η Τουρκία στις ξένες πρεσβείες για τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» με τη γερμανική Φρεγάτα FGS «LUEBECK της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two SNMG 2), στη θαλάσσια περιοχή Κεντρικού Αιγαίου και Κυκλάδων. Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)

Με τη ρητορική της Άγκυρας κατά της Ελλάδας να συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους και τις τουρκικές προκλήσεις να είναι διαρκείς, αποκλύφθηκε σήμερα απόρρητο τουρκικό non paper που διακινεί η Άγκυρα στις ξένες πρεσβείες για να στηρίξει τις θέσεις και διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Μεταξύ άλλων, στο έγγραφο που δημοσίευσε το Open, η Άγκυρα μιλά για ελληνικές παραβιάσεις και ισχυρίζεται ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας στρέφονται εναντίον της.

Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα ότι απειλεί για μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια, ενώ σε άλλο σημείο ισχυρίζεται τα ελληνικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα στρέφονται εναντίον της. Το δισέλιδο έγγραφο που διανέμει η Τουρκία στις ξένες πρεσβείες, προκειμένου να δικαιολογήσει τις ενέργειές της στο Αιγαίο, εστιάζει σε 16 σημεία.

Δείτε περισσότερα για το non paper στο παρακάτω βίντεο (01:15)

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.