Το «αντίο» του Μπόρις Τζόνσον: «Είμαι σαν προωθητικός πύραυλος που εκπλήρωσε τη λειτουργία του» [vid]

EPA/NEIL HALL

Ο Μπόρις Τζόνσον εκφώνησε την τελευταία του ομιλία, μία μέρα μετά την ανακοίνωση ότι η Λιζ Τρας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία, ενώπιον μελών της οικογένειάς του, βουλευτών, υπουργών και συνεργατών του. Μιλώντας έξω από μια κατάμεστη Ντάουνινγκ Στριτ, ο απερχόμενος πρωθυπουργός ανέφερε: «Αυτό ήταν παιδιά»

«Επιτρέψτε μου να πω ότι είμαι σαν ένας από αυτούς τους προωθητικούς πυραύλους που εκπλήρωσαν τη λειτουργία τους και τώρα θα ξαναμπώ απαλά στην ατμόσφαιρα και θα εκτοξευθώ αόρατα σε κάποια απομακρυσμένη και σκοτεινή γωνιά του Ειρηνικού», τόνισε ο Τζόνσον.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης του: Το Brexit, το επιτυχημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα και την αντιμετώπιση της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Κατηγόρησε τον Πούτιν για την ενεργειακή κρίση, υποστηρίζοντας ότι η Τρας και η νέα κυβέρνηση «θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεπεράσουν αυτήν την κρίση».

Παράλληλα, δήλωσε υπερήφανος που εκπλήρωσε τις υποσχέσεις που έδωσε στο κόμμα με την εκλογή του, προσθέτοντας ότι κέρδισε το μεγαλύτερο μερίδιο ψηφοφόρων από το 1979.

Αναφέρθηκε και στον σκύλο του Dilyn αλλά και τον γάτο της Ντάουνινγκ Στριτ Larry σημειώνοντας πως «αν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αυτοί τις περιστασιακές δυσκολίες, τότε θα τα καταφέρει και το Συντηρητικό Κόμμα». 

Κλείνοντας την ομιλία του – και αναφερόμενος στο κόμμα του – τόνισε ότι «έθεσε τα θεμέλια που θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου», τονίζοντας ότι θα υποστηρίξει τη Λιζ Τρας και τη νέα της κυβέρνηση σε κάθε της βήμα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.