Times: Game over για τον Μπόρις Τζόνσον

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Οι βρετανικές εφημερίδες επικεντρώνονται στον Μπόρις Τζόνσον, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση της θητείας του, έπειτα από τις παραιτήσεις του Ρίσι Σούνακ του Σάτζιντ Τζάβιντ.

«Game over», είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου της εφημερίδας The Times, που κρίνει ότι το «λάθος» του Τζόνσον ήταν πως παρέμεινε «γαντζωμένος» στην εξουσία, διότι έτσι «έχασε την εμπιστοσύνη του κόμματός του και της χώρας».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση» ο επικεφαλής των Συντηρητικών, «που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη 148 βουλευτών στην ψήφο εμπιστοσύνης τον περασμένο μήνα, να ανακτήσει το κύρος του και να ηγηθεί αποτελεσματικά, πράγμα που χρειάζεται η χώρα σε περίοδο οξείας εθνικής κρίσης», συνεχίζει το κείμενο.

«Κάθε μέρα που παραμένει, βαθαίνει την αίσθηση του χάους. Για το καλό της χώρας, πρέπει να φύγει», καταλήγει το κείμενο.

Ο αρθρογράφος Ίαν Μάρτιν περιγράφει «το χάος» στην κυβέρνηση. Η «Ομάδα Μπόρις» προσπάθησε να βρεο «κάποιον, οποιονδήποτε, διατεθειμένο να αναλάβει τη δεύτερη σημαντικότερη πολιτική θέση της χώρας και να διακινδυνεύει να γίνει ο πιο βραχύβιος υπουργός Οικονομικών» στην ιστορία, αναφέρει μετά τις δύο χθεσινές παραιτήσεις.

Στην Telegraph, ο Ντέιβιντ Φροστ, εκτιμά πως ο κ. Τζόνσον πρέπει να παραιτηθεί, αλλιώς «θα πάρει το κόμμα και την κυβέρνηση μαζί του». «Και άλλα μέλη της κυβέρνησης οφείλουν να εξετάσουν εάν και κατά πόσον είναι αληθινά ικανοποιημένα με την κατεύθυνση της χώρας», σημειώνει.

Για την Daily Express, ο κ. Τζόνσον είναι «τραυματισμένος», αλλά ταυτόχρονα «απελευθερωμένος». Ο αρθρογράφος της Daily Mail Στίβεν Γκλόβερ εξήρε τον βρετανό πρωθυπουργό ως «έναν εξαίρετο πολιτικό».

Η αρθρογράφος του Guardian Πόλι Τόινμπι αναφέρει: «Ελάχιστοι περιμένουν ότι θα κατέβει στη μάχη των επόμενων εκλογών», ενώ σε περίπτωση που διεξαχθεί «νέα ψήφος εμπιστοσύνης», πρακτικά «όλες» οι ενδείξεις κατατείνουν στο ότι «θα χάσει»,

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.