Τέξας: Η αστυνομία πήρε τη «λάθος απόφαση» καθυστερώντας την επέμβαση στο σχολείο

©AARON M. SPRECHER

Η αστυνομία πήρε τη «λάθος απόφαση» μη μπαίνοντας γρήγορα μέσα στο σχολείο στο Τέξας, δήλωσε σήμερα ο Στίβεν Μακ Κράου, ο διευθυντής του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας.

«Όπως αποδείχθηκε, τώρα, ασφαλώς και δεν ήταν η σωστή απόφαση. Ήταν η λάθος απόφαση, τελεία και παύλα», δήλωσε σχετικά με το χρόνο επέμβασης της αστυνομίας στο σχολείο του Τέξας.

«Ήταν λάθος η απόφαση της αστυνομίας όταν πίστεψε ότι είχε ένα “άτομο που είχε οχυρωθεί” που δεν ήταν πλέον ενεργός σκοπευτής σε σχολείο του Τέξας. Τελεία και παύλα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο 18χρονος άνδρας που σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλους σε δημοτικό σχολείο του Τέξας είχε ανακοινώσει στο Facebook 15 λεπτά πριν από την ένοπλη επίθεση ότι επρόκειτο να προβεί σε αυτή την κίνηση, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Γκρεγκ ‘Αμποτ.

Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος δημοσίευσε μήνυμα που προειδοποιούσε ότι θα πυροβολούσε τη γιαγιά του, στη συνέχεια ένα άλλο μήνυμα στο οποίο διευκρίνιζε ότι το έκανε.

«Το τρίτο μήνυμα, χωρίς αμφιβολία λιγότερο από 15 λεπτά πριν φθάσει στο σχολείο, έγραφε: “Θα πάω ν’ ανοίξω πυρ σε ένα δημοτικό σχολείο» , διευκρίνισε ο Αμποτ. Ο μαθητής λυκείου χρησιμοποίησε τουφέκι εφόδου, πρόσθεσε ο κυβερνήτης. Δεν υπήρχε ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας για τον ένοπλο, ούτε είχε ποινικό μητρώο, δήλωσε ο κυβερνήτης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.