Τετραήμερη εργασία: Ξεκινά η δοκιμή στη Βρετανία

©RonaldCandonga – Pixabay

Βρετανοί εργαζόμενοι θα δουλεύουν τέσσερις ημέρες την εβδομάδα από σήμερα, χωρίς μείωση του μισθού τους, ως μέρος δοκιμής νέου μοτίβου εργασίας.

Η δοκιμή θα διαρκέσει έξι μήνες και αφορά 3.300 εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν τον πλήρη μισθό τους, δουλεύοντας μόνο στο 80%, διατηρώντας, ωστόσο, στο 100% την παραγωγικότητά τους.

Υπεύθυνη είναι η Autonomy, με το 4 Day Week UK Campaign να γίνεται σε συνεργασία με ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης καθώς και το Κολλέγιο της Βοστώνης.

Η Σιένα Ο’ Ρουρκ, αναφέρει στο CNN ότι ο μεγαλύτερος στόχος της εταιρείας ήταν η βελτίωση της ψυχικής υγείας των υπαλλήλων. «Η πανδημία μας έκανε να σκεφτούμε πολύ σχετικά με την εργασία καθώς και για το πώς οι άνθρωποι οργανώνουν τις ζωές τους. Το κάνουμε για να βελτιώσουμε τις ζωές του προσωπικού μας και για να είμαστε μέλος μιας προοδευτικής αλλαγής στον κόσμο», σημείωσε η ίδια. Οποιεσδήποτε δυσκολίες προκύψουν σχετικά με τις άδειες θα αντιμετωπιστούν συλλογικά.

Το μεγαλύτερο πείραμα που έχει πραγματοποιηθεί πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα ήταν εκείνο στην Ισλανδία, μεταξύ του 2015 και του 2019. Αφορούσε 2.500 δημοσίους υπαλλήλους, των οποίων η ποιότητα ζωής βελτιώθηκε αισθητά.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.