Τέλος στο «κοζάρισμα» – Κλαμπ στο Σίδνεϊ απαγορεύει τα επίμονα βλέμματα

© Unsplash

Ενα εμβληματικό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης εισάγει για πρώτη φορά τον όρο της «αστυνόμευσης για επίμονα βλέμματα», αφού θα διώχνει όσους θαμώνες κοιτούν κάποιον άγνωστο στην πίστα χωρίς προηγούμενη «προφορική συναίνεση».

Ο χώρος εκδηλώσεων Club 77 στο Ντάρλινγκχερστ, στην ανατολική πλευρά του Σίδνεϊ, έχει αναθεωρήσει την πολιτική ασφαλείας και παρενόχλησης προκειμένου να γίνει ένα «ασφαλές μέρος που προωθεί μια ισχυρή κουλτούρα συναίνεσης μέσω της καταστολής της παρενόχλησης».

Τονίζεται επίσης ότι η αλληλεπίδραση με αγνώστους ενθαρρύνεται, όμως θα πρέπει πρώτα να υπάρχει η απαραίτητη προφορική συναίνεση, διαφορετικά θα θεωρηθεί ως παρενόχληση και θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση από το κλαμπ.

Επίσης, το κλαμπ αποθαρρύνει όσους έχουν ως μοναδικό σκοπό , να φλερτάρουν και να φύγουν μαζί του για να περάσουν μαζί την υπόλοιπη νύχτα.

Σε ανάρτηση του στο Instagram, η διεύθυνση του χώρου τονίζει ότι «εάν μπαίνετε μέσα στο club και πλησιάζετε πολλά άτομα ή “καρφώνετε’’ με ανεπιθύμητα βλέμματα κάποιον ή κάποια, θα τραβήξετε την προσοχή της ασφάλειάς μας, η οποία έχει λάβει οδηγίες να σταματάει άμεσα αυτό το είδος συμπεριφοράς. Στη συνέχεια θα αναλαμβάνει η αστυνομία».

Ο Νταν Γκόρελ, ένας εκ των συνιδιοκτητών του χώρου, ανέφερε στην Daily Telegraph ότι κανείς δεν είχε (ακόμα) αποβληθεί από το κλαμπ επειδή κοιτούσε επίμονα, αλλά θέλουν να θέσουν τους βασικούς κανόνες καθώς το κλαμπ είχε αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους νέους.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.