Ταϊβάν: Πρόθυμη για επαφές με το Πεκίνο

© 蘇貞昌; – Twitter

Η Ταϊβάν είναι πρόθυμη να έχει επαφές με το Πεκίνο αλλά σε ισότιμη βάση, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σου Τσενγκ-τσανγκ.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ταϊπέι και του Πεκίνου, που πως η πρώτη είναι κινεζικό έδαφος, βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό, με την Κίνα να αυξάνει την πολιτική και στρατιωτική ένταση στην περιοχή.

Ο υπουργός Άμυνας της Κίνας δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας του επιδιώκει «ειρηνική επανένωση» με την Ταϊβάν αλλά έχει και «άλλες επιλογές». Ο Σου, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ταϊβάν έχει πνεύμα καλής θέλησης απέναντι στην Κίνα.

«Όσο υπάρχει ισότητα, αμοιβαιότητα και όχι πολιτικές προϋποθέσεις, είμαστε πρόθυμοι να έχουμε επαφές σε πνεύμα καλής θέλησης με την Κίνα», δήλωσε ο Σου

«Σε ό,τι αφορά την παρενόχληση της Ταϊβάν από την Κίνα με στρατιωτικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία, παράλογη καταστολή και πολιτικές ενέργειες, αυτός που είναι ο πλέον παράλογος είναι η Κίνα», πρόσθεσε.

«Η Ταϊβάν δεν θέλει να κλείσει την πόρτα στην Κίνα. Είναι η Κίνα που χρησιμοποιεί διάφορα μέσα για να καταπιέσει και να αντιμετωπίσει με παράλογο τρόπο την Ταϊβάν», κατέληξε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.