Ταϊβάν: 20 υπερπτήσεις της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας

©unsplash

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε πως πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 20 υπερπτήσεις κινεζικών μαχητικών μετά την άφιξη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«21 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη (…) εισήλθαν στην ADIZ (Ζώνη Αναγνώρισης Αεροπορικής Άμυνας) πάνω από τη νοτιοδυτική Ταϊβάν, στις 2 Αυγούστου 2022», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας και θα ξεκινήσουν «στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις» ως απάντηση στην επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Κίνας.

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας είχε εκδώσει ανακοίνωση λέγοντας πως «καμιά χώρα, καμιά δύναμη, κανένας δεν θα πρέπει να υποτιμήσει την αποφασιστικότητα, την ισχυρή θέληση και τη μεγάλη ικανότητα της κυβέρνησης και του λαού της Κίνας να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα και να επιτύχουν την εθνική επανένωση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.