Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 38 οι νεκροί από την επίθεση πρώην αστυνομικού σε παιδικό σταθμό

©EPA

Πρώην αστυνομικός σκότωσε τουλάχιστον 38 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 22 παιδιά, σε επίθεση με όπλο και μαχαίρι σε παιδικό σταθμό σήμερα στην Ταϊλάνδη, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγο και το παιδί του, πριν αυτοκτονήσει.

Ο δράστης είχε αποπεμφθεί από την υπηρεσία του πέρυσι για λόγους που σχετίζονται με ναρκωτικά. Ο δράστης φέρεται να άνοιξε πυρ όταν δεν βρήκε το παιδί του στον παιδικό σταθμό.

Ο Τσακραπάτ Γουιτσιτβαΐντια, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ανέφερε ότι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ο ένοπλος κρατούσε επίσης μαχαίρι στην επίθεση στην Ουτάι Σαουάν.

Ο δράστης άνοιξε πυρ στον παιδικό σταθμό στις 12.30 τοπική ώρα (09.30 ώρα Ελλάδας), δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας.

«Βρισκόταν ήδη σε ένταση και όταν δεν μπορούσε να βρει το παιδί του συγχύστηκε ακόμα περισσότερο και άρχισε να πυροβολεί», δήλωσε ο Παϊσάν Λουεσομπόν, εκπρόσωπος της αστυνομία, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του με αυτοκίνητο και σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του πριν αυτοκτονήσει.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν-ότσα, σε ανάρτησή του στο Facebook, έκανε λόγο για ένα σοκαριστικό περιστατικό, κι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Έδωσα εντολή στον αρχηγό της αστυνομίας να ταξιδέψει άμεσα στο σημείο για να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες και σε όλους τους αρμόδιους φορείς να προσφέρουν άμεσα ανακούφιση σε όλους όσοι έχουν επηρεαστεί», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.