Ταϊλάνδη: Θλίψη μετά την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους

©Twitter/Thai Enquirer

Ο βασιλιάς Ράμα Ι’ αναμένεται σήμερα (7/10) το βράδυ να συναντηθεί με τραυματίες της επίθεσης σε παιδικό σταθμό στην Ταϊλάνδη, λίγη ώρα μετά την επίσκεψη εκεί του Ταϊλανδού πρωθυπουργού, Πραγιούτ Τσαν- Ο- Τσα.

Στη συνοικία Να Κλανγκ επικρατεί σιωπή γύρω από τον παιδικό σταθμό. Κόκκινο χαλί έχει στρωθεί προκειμένου νοι συγγενείς να θρηνήσουν και να αφήσουν λουλούδια στο σημείο της επίθεσης.

Ο Μπουαράι Τανοντόνγκ έχασε τα δύο εγγόνια του, ηλικίας τριών ετών. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στους εγγονούς μου», δήλωσε.

Ένας πρώην αστυνομικός οπλισμένος με πιστόλι 9 χιλιοστών και ένα μεγάλο μαχαίρι σκότωσε χθες, Πέμπτη, 37 ανθρώπους, ανάμεσά τους 23 παιδιά, σε ένα μακελειό που ξεκίνησε από παιδικό σταθμό της Να Κλανγκ\.

«Έσπασε την πόρτα εισόδου κλωτσώντας τη, μπήκε μέσα και άρχισε να κόβει τα κεφάλια των παιδιών με ένα μαχαίρι», διηγήθηκε η Νατίτσα Πουντσούμ, διευθύντρια του παιδικού σταθμού. Στη συνέχεια ο δράστης έφυγε και προσπάθησε να παρασύρει πεζούς με το αυτοκίνητό του, μέχρι που έφτασε στο σπίτι του, το οποίο «δεν είναι μακριά» από τον παιδικό σταθμό, ανέφερε η αστυνομία. Εκεί σκότωσε τη σύζυγό του και το αγοράκι τους προτού αυτοκτονήσει.

Μετά την επίθεση, ο Πραγιούτ Τσαν- Ο- Τσα ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και από τον επικεφαλής της αστυνομίας «να επιταχύνει τις έρευνες».

Τα πρώτα στοιχεία περιγράφουν τον δράστη ως έναν άνδρα 34 ετών, που αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού με τα ναρκωτικά. «Τον αναμέναμε να εμφανιστεί την Παρασκευή σε δίκη για το πρόβλημά του με τα ναρκωτικά», δήλωσε ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας της Ταϊλάνδης, Νταμρονγκσάκ Κικιπραπάτ.

«Αυτό που συνέβη σήμερα θα αποτελέσει μάθημα ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον», υπογράμμισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.