Συρία: Συντονισμός για την απόκρουση πιθανής τουρκικής εισβολής

© Daniel Stuben – Unsplash

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις θα συντονιστούν με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις της Δαμασκού για να αποκρούσουν πιθανή εισβολή στη βόρεια Συρία.

Αυτό δήλωσε στο Reuters ο διοικητής των SDF. Μάλλιστα, συμπλήρωσε πως η Συρία πρέπει να χρησιμοποιήσει συστήματα αεράμυνας εναντίον τουρκικών αεροπλάνων.

Ο επικεφαλής των SDF, Μάζλουμ Άμπντι, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του είναι «ανοιχτές» να συνεργαστούν με τον συριακό στρατό για να πολεμήσουν την Τουρκία. «Το βασικό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει ο συριακός στρατός για να υπερασπιστεί το συριακό έδαφος θα ήταν να χρησιμοποιήσει συστήματα αεράμυνας εναντίον τουρκικών αεροπλάνων», είπε o ίδιος.

«Προτεραιότητά μας είναι η υπεράσπιση της συριακής επικράτειας και κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση για να πετύχει κέρδη στο πεδίο», πρόσθεσε.

Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν θα περιμένει άδεια της Ουάσινγκτον για επίθεση στη Συρία

Η Τουρκία δεν θα περιμένει την «άδεια» των Ηνωμένων Πολιτειών νέα επίθεση στη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν μπορούμε να καταπολεμάμε την τρομοκρατία περιμένοντας την άδεια από οποιονδήποτε», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομάδα δημοσιογράφων. «Τι θα κάνουμε αν οι ΗΠΑ δεν κάνουν αυτό που τους αναλογεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας; Θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Καταδικάζουμε κάθε κλιμάκωση. Υποστηρίζουμε τη διατήρηση των υφιστάμενων γραμμών εκεχειρίας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.