Συντετριμμένη η Νάνσι Πελόζι από την επίθεση σε βάρος του συζύγου της

©EPA/CLEMENS BILAN

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζ,ι δήλωσε «συντετριμμένη» και «πληγωμένη» μετά την επίθεση που δέχθηκε την ο σύζυγός της από έναν εισβολέα στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

«Τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας κι εγώ είμαστε συντετριμμένοι και πληγωμένοι από την επίθεση που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του Πολ μας», αναφέρει η Νάνσι Πελόζι σε επιστολή που κοινοποίησε μέσω των λογαριασμών της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Πολ Πελόζι δέχθηκε επίθεση με σφυρί από τον δράστη που εισέβαλε στο σπίτι του αναζητώντας την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Είμαστε ευγνώμονες για την γρήγορη ανταπόκριση των αστυνομικών και των διασωστών, καθώς και για τη σωτήρια ιατρική φροντίδα που λαμβάνει», υπογραμμίζει η Νάνσι Πελόζι.

Ο 82χρονος νοσηλεύεται μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. «Η κατάστασή του βελτιώνεται», σημειώνει η Νάνσι Πελόζι, ευχαριστώντας όσους προσεύχονται για τον σύζυγό της.

«Δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό… ήταν σκόπιμο», λέει η Νάνσι Πελόζι. Ο δράστης «απαίτησε να με δει και επιτέθηκε με αγριότητα στον σύζυγό μου Πολ», ανέφερε.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο εισβολέας φώναζε «Πού είναι η Νάνσι;» και απειλούσε τον Πολ Πελόζι.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.