Συνεχίζονται οι ταραχές στο Ιράν, 185 νεκροί στις διαδηλώσεις για το θάνατο της Μαχσά Αμινί

Οι διαδηλώσεις που προκλήθηκαν στο Ιράν με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί που είχε συλληφθεί από την αστυνομία, συνεχίστηκαν και σήμερα σε όλη τη χώρα, παρά τη βίαιη καταστολή τους από τις αρχές.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, δύο άνδρες των σωμάτων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις, ενώ δεκάδες είναι τα θύματα από την πλευρά των εξεγερθέντων.Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από οργανώσεις  υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έγιναν γνωστές νωρίτερα, τουλάχιστον 185 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις διαδηλώσεις.

“Τουλάχιστον 185 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τουλάχιστον 19 παιδιά σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα”, σύμφωνα με μία χθεσινή ανακοίνωση της οργάνωσης Iran Human Right που έχει την έδρα της στη Νορβηγία.

Αρνούμενες τη χρήση πραγματικών πυρομαχικών, οι αρχές περιγράφουν τις διαμαρτυρίες ως ένα σχέδιο των εχθρών του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, κατηγορώντας μεταξύ άλλων και ένοπλους αντιφρονούντες για το ξέσπασμα των βίαιων επεισοδίων, από τα οποία έχει αναφερθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, τουλάχιστον 20 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.