Συνάντηση Μπερλουσκόνι, Μελόνι και Σαλβίνι για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

©EPA

Οι επικεφαλής της ιταλικής συντηρητικής παράταξης, Τζόρτζια Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (8/10) στη βίλα του τελευταίου στο Μιλάνο.

Κύριο θέμα συζήτησης ο σχηματισμός κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι τρεις πολιτικοί επιθυμούν ισχυρή κυβερνητική ομάδα, η οποία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Η Λέγκα υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της ότι προτεραιότητά της είναι η προστασία της αγοραστικής δύναμης των Ιταλών, τόσο των εργαζομένων, όσο και των συνταξιούχων. Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι «στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι να προσφέρει και πάλι μέλλον, όραμα και μεγαλείο στην Ιταλία» και ότι «σύντομα η χώρα πρόκειται, επιτέλους, να γυρίσει σελίδα».

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής και στέλεχος των Αδελφών της Ιταλίας, Φάμπιο Ραμπέλι επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι της άποψης ότι η χώρα πρέπει να αντιπροσωπευθεί, στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 20ης Οκτωβρίου, από τον Μάριο Ντράγκι.

Πρόσθεσε ότι ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.