Σύμβουλος Ζελένσκι: Ο πόλεμος θα διαρκέσει έως και έξι μήνες ακόμη

© Shutterstock

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προέβλεψε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες ακόμη.

«Αυτό μπορεί να τραβήξει για άλλους δύο με έξι μήνες», τόνισε ο Ποντολιάκ σε συνέντευξή στο Medusa. Σημαντικός παράγοντας είναι το πώς μπορεί να αλλάξει η ατμόσφαιρα στην Ευρώπη, πρόσθεσε.

Συζητήσεις για ειρήνη θα γίνουν μόνο αν η κατάσταση αλλάξει, τόνισε ο ίδιος. Παράλληλα, σημείωσε πως εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία δε σημαίνουν το τέλος του πολέμου.

Όσον αφορά τις απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων, ο σύμβουλος του Ζελένσκι έκανε λόγο για 80.000, συμπεριλαμβάνοντας, πάντως, και τους τραυματίες.

Ουκρανικός Στρατός: Η μάχη για το Σεβεροντονέτσκ δεν έχει τελειώσει

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι κατάφερε να διατηρήσει τις θέσεις του στο Σεβεροντονέτσκ.

«Συνεχίζονται οι μάχες στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ» αναφέρει το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Στην ίδια ενημέρωση, το γενικό επιτελείο κάνει λόγο για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο χωριό Μίρνα Ντολίνα.

Ανεπιτυχείς ήταν οι προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων να αποκόψουν το Σεβεροντονέτσκ από τις γραμμές ανεφοδιασμού, σύμφωνα με τους Ουκρανούς.

”.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.