Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας: Η Μόσχα δεν κυνηγά προθεσμίες στην Ουκρανία

©Bluesnap – Pixabay

Η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία και δεν «κυνηγάει προθεσμίες», δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ.

«Όλοι οι στόχοι που έχει ορίσει ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ Πούτιν) θα εκπληρωθούν. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, επειδή η αλήθεια, περιλαμβανομένης της ιστορικής αλήθειας, είναι με την πλευρά μας», τόνισε ο Πατρούσεφ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Argumenty i Fakty.

Ουκρανία: Συνεχίζεται η πίεση στην περιφέρεια Λουγκάνσκ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται σήμερα στον τέταρτο μήνα του, με τα ρωσικά στρατεύματα να επικεντρώνουν την επίθεσή τους στην περιφέρεια Λουγκάνσκ.

Οι Ουκρανοί παραδέχονται ότι αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερες «δυσκολίες» στο Ντονμπάς, στις περιοχές Λουγκάνσκ και Ντανιέτσκ.

«Οι επόμενες εβδομάδες του πολέμου θα είναι δύσκολες», τόνισε χθες βράδυ ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να δείξουν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τις κατειλημμένες περιοχές στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), ότι δεν θα παραδώσουν την περιφέρεια της Χερσώνας (νότια), τις κατεχόμενες περιοχές της περιφέρειας της Ζαπορίζιας (νοτιοανατολικά) και του Ντονμπάς (ανατολικά). Προελαύνουν εν μέρει. Ενισχύουν τις θέσεις τους αλλού», πρόσθεσε.

Η κατάσταση παραμένει «εξαιρετικά δύσκολη», καθώς οι Ρώσοι θέλουν να «εξοντώσουν όποιον ζει», σημείωσε ο Ζελένσκι.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.