Συμφωνία Ισραήλ – ΕΕ για εξαγωγές φυσικού αερίου

©jdblack – Pixabay

Το Ισραήλ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπογράψουν σήμερα συμφωνία για εξαγωγές φυσικού αερίου, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Ενέργειας.

Η ΕΕ έχει δηλώσει θεωρεί πως το Ισραήλ μπορεί να αποτελέσει πηγή αερίου, με την ΕΕ να θέλει να περιορίσει την εξάρτηση από τις ροές ενέργειας από τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε συμφωνία με την Αίγυπτο και το Ισραήλ για εισαγωγές φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με προσχέδιο που δημοσιεύει το Reuters.

Το προσχέδιο χρειάζεται την έγκριση των κυβερνήσεων των κρατών – μελών και είναι άλλη μια ενέργεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειώσει τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία.

«Το φυσικό αέριο που θα αποστέλλεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα προέρχεται είτε από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, το Κράτος του Ισραήλ, ή οποιαδήποτε άλλη πηγή στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων κρατών-μελών της ΕΕ στην περιοχή», ανέφερε το έγγραφο.

Η ΕΕ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει σε συμφωνία με την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Το έγγραφο ανέφερε ότι οι αποστολές θα περιλαμβάνουν χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αίγυπτο. Η συμφωνία θα έχει ισχύ εννέα ετών από την υπογραφή του, σύμφωνα με το έγγραφο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.