Συμφωνία Γαλλίας – Βρετανίας για την ενίσχυση της Ουκρανίας

©EUROKINISSI/POOL NATO

Γαλλικές διπλωματικές πηγές, αναφερόμενες στις συζητήσειςστο πλαίσιο του G7 στο Σλος Ελμάου της Βαυαρίας, τονίζουν πως ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Μπορις Τζονσον συμφώνησαν να ενισχύσουν την Ουκρανία.

Παράλληλα, διαπίστωσαν την ανάγκη συνεργασίας για την ανοικοδόμησή της χώρας. Δεν επιβεβαίωσαν, πάντως, αναφορές της βρετανικής πλευράς για αντίσταση στον πειρασμό «να βρεθεί λύση τώρα».

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στη δημιουργία μίας ευρωπαΐκής πολιτικής κοινότητας, η οποία θα μπορούσε να ενισχύσει τη συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών κρατών σε θέματα όπως η ενέργεια, η ασφάλεια και οι υποδομές. Ο Τζόνσον εξέφρασε το ενδιαφέρον του, σύμφωνα με τις γαλλικές διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται πως οι ηγέτες της G7 ανακοίνωσαν σήμερα την πρόθεσή τους να απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού.

«Μαζί, η G7 θα ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσουμε τον ρωσικό χρυσό, μια σημαντική πηγή εξαγωγών, η οποία θα στερήσει από τη Ρωσία δισεκατομμύρια δολάρια», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία ανακοίνωσαν την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές χρυσού από τη Ρωσία. «Τα μέτρα αυτά θα πλήξουν άμεσα τους Ρώσους ολιγάρχες και θα επιτεθούν στην καρδιά της πολεμικής μηχανής του Πούτιν», σημείωσε ο Μπόρις Τζόνσον. Η απαγόρευση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ προσεχώς.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.