Σύμφωνα με τη Ρωσία η Gazprom παρέχει όσο περισσότερο αέριο μπορεί στην Ευρώπη

©EPA/FILIP SINGER

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα πως η ρωσική Gazprom παρέχει στην Ευρώπη όσο περισσότερο αέριο είναι δυνατό.

Ακόμη υποστήριξε πως τα τεχνικά θέματα σχετικά με τον εξοπλισμό του αγωγού, οφείλονται στις κυρώσεις και εμποδίζουν την Gazprom να εξάγει περισσότερο.

Η Ρωσία παρέδωσε λιγότερο αέριο στην Ευρώπη σήμερα σε μια περαιτέρω κλιμάκωση μιας ενεργειακής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Μόσχα και την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την Ευρώπη τον ερχόμενο χειμώνα.

Η μείωση των παραδόσεων, στην οποία είχε αναφερθεί η Gazprom νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σημαίνει πως η παραγωγικότητα του αγωγού Nord Stream 1 έχει πέσει στο ένα πέμπτο, καθώς η Ρωσία είπε πως άλλη μια τουρμπίνα αερίου χρειάζεται επισκευή.

“Η Gazprom παρέχει [αέριο] όσο περισσότερο χρειάζεται και είναι δυνατό. Γνωρίζουμε πως οι τεχνικές δυνατότητες εφοδιασμού έχουν μειωθεί τώρα. Η Gazprom ήταν και παραμένει ένας αξιόπιστος εγγυητής όλων των υποχρεώσεών της αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί προμήθειες αν ξένος εξοπλισμός δεν μπορεί να συντηρηθεί λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πέσκοφ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.