Στον ΟΗΕ θα θέσει η Ρωσία τις επιθέσεις σε Σεβαστούπολη και αγωγούς Nord Stream

©EPA

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να θέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον κόλπο της Σεβαστούπολης, αλλά και το θέμα των εκρήξεων στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα.

«Η ρωσική πλευρά σκοπεύει να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, μέσω κυρίως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθησαν εναντίον της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, με την εμπλοκή της Βρετανίας» ανέφερε στο Telegram η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι απώθησε μια «μαζική» επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στην Κριμαία, την οποία απέδωσε στην Ουκρανία και τη Βρετανία.

«Καμία εγκατάσταση στην πόλη δεν επλήγη. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο φιλορώσος κυβερνήτης της πόλης Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι προκλήθηκαν «μικρές ζημιές» στο ναρκαλιευτικό Ivan Goloubets και σε ένα προστατευτικό φράγμα του κόλπου.

«Η προετοιμασία αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του 73ου ουκρανικού Κέντρου Ειδικών Ναυτικών Επιχειρήσεων έγιναν από Βρετανούς ειδικούς που εδρεύουν στο Οτσάκοφ, στην περιοχή του Μικολάιφ της Ουκρανίας» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του.

Ο Ραζβοζάγεφ έκανε λόγο για «τη μεγαλύτερη επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τηλεχειριζόμενων οχημάτων επιφανείας στα νερά του κόλπου της Σεβαστούπολης» από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, στην επίθεση ενεπλάκησαν «εννέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επτά θαλάσσια».

Για «παραπληροφόρηση» κάνει λόγο η Βρετανία

Η Μόσχα κατηγόρησε επίσης τη Βρετανία για δολιοφθορά, υποστηρίζοντας ότι το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό «συμμετείχε στον σχεδιασμό, την προετοιμασία και την υλοποίηση μιας τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαλτική Θάλασσα στις 26 Σεπτεμβρίου φέτος, ανατινάζοντας τους αγωγούς αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2».

Η Βρετανία απάντησε ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς σε επική κλίμακα» και ότι στόχος της Ρωσίας είναι «αποσπάσει την προσοχή από τον καταστροφικό χειρισμό της παράνομης εισβολής στην Ουκρανία «Αυτή η τελευταία επινοημένη ιστορία λέει περισσότερα για τις διαφωνίες εντός της ρωσικής κυβέρνησης παρά για τη Δύση», πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.