Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα βαριά όπλα

©EUROKINISSI/POOL NATO

Η Δύση πρέπει να στείλει στο Κίεβο περισσότερα βαριά όπλα, σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε πως οι δυτικές χώρες πρέπει να βοηθήσουν την Ουκρανία με βαριά όπλα, ώστε να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

«Ναι, η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα βαριά όπλα», είπε ο Νορβηγός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη. «Το NATO έχει αρχίσει να εντατικοποιεί τις παραδόσεις όπλων στον ουκρανικό στρατό», πρόσθεσε. «Το Κίεβο εξαρτάται απόλυτα (σ.σ.: από τις προμήθειες) για να αντιμετωπίσει τη βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας», σημείωσε.

Το Κίεβο συνεχίζει να ζητάει από τους Δυτικούς βαρέα όπλα και εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή. Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, η δανή ομόλογός του Μέτε Φρέντεριξεν, ο κ. Στόλτενμπεργκ και άλλοι ηγέτες, συζήτησαν για την Ουκρανία.

«Δεν έχουμε κάνει αρκετά για να υπερασπίσουμε την Ουκρανία, να υποστηρίξουμε τον ουκρανικό λαό, την ελευθερία του και την εθνική κυριαρχία του», είπε ο κ. Μοραβιέτσκι. «Γι’ αυτό σας προτρέπω (…) να κάνετε πολλά περισσότερα για να παραδοθούν όπλα και πυροβολικό στην Ουκρανία. Τα έχει ανάγκη για να αμυνθεί», ανέφερε.

«Αυτή θα ήταν απόλυτη αποτυχία και καταστροφή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις αξίες μας, και για το NATO», υποστήριξε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.