Στο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας καλείται ο πρεσβευτής της Τουρκίας

©dendoktoor – Pixabay

Η Ουκρανία καλεί τον πρεσβευτή της Τουρκίας για να ζητήσει διευκρινίσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, με ένα ρωσικό πλοίο ναι είναι ύποπτο ότι μεταφέρει κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά.

Το γεγονός ότι επετράπη στο πλοίο να φύγει είναι «απαράδεκτο», δήλωσε το ουκρανικό υπουργείο. «Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι το πλοίο της Ρωσίας Zhibek Zholy, το οποίο ήταν γεμάτο κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά, επετράπη να αναχωρήσει από το λιμάνι Καρασού, παρά τα πειστήρια για αδίκημα που παρουσιάσθηκαν στις τουρκικές αρχές», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο.

Την Κυριακή, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Τουρκία είχε δηλώσει πως οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν το πλοίο. Το Reuters είχε προηγουμένως μεταδώσει πως η Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να συλλάβει το πλοίο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε ως ψευδείς πληροφορίες ότι το πλοίο είχε συλληφθεί. Ο προορισμός του πλοίου φαίνεται πως είναι το ρωσικό λιμάνι Καυκάς, όπου αναμένεται να φθάσει αύριο, Παρασκευή.

Το πλοίο «εισήλθε στα ρωσικά χωρικά ύδατα, αλλά χωρίς να προσεγγίσει κάποιο λιμάνι», είπε τούρκος αξιωματούχους.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.