Στο Ιρπίν οι Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι και Γιοχάνες

©EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Ο Εμανουέλ Μακρον, ο Όλαφ Σολτς και ο Μάριο Ντράγκι μετέβησαν σήμερα το πρωί στο Ιρπίν.

Τους ευρωπαίους ηγέτες συνοδεύει και ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις. Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως και εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν στο Ιρπίν και χαιρέτισε «τον ηρωισμό» των Ουκρανών.

«Είναι μια ηρωική πόλη, σημαδεμένη από τα στίγματα της βαρβαρότητας», δήλωσε ο Μακρόν. «Είδαμε όλοι αυτές τις εικόνες μιας πόλης κατεστραμμένης, που είναι ταυτόχρονα μια πόλη ηρωική αφού εδώ ήταν, μεταξύ άλλων, που οι Ουκρανοί σταμάτησαν το ρωσικό στρατό που κατέβαινε προς το Κίεβο. Συνεπώς αντιπροσωπεύει τον ηρωισμό του στρατού, αλλά επίσης του ουκρανικού πληθυσμού», πρόσθεσε για το Ιρπίν.

Υπενθυμίζεται πως στο Κίεβο αφίχθη το τραίνο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Πιο συγκεκριμένα, οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας επιβιβάστηκαν σε ειδικό τραίνο το πρωί της Πέμπτης με προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Στο Κίεβο, ο κ. Σολτς, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι θα έχουν αργότερα συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.