Στήριξη Σολτς και Ντράγκι για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

©EPA/SERGEY DOLZHENKO

Να δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μολδαβία ζήτησε πριν από λίγο ο Γερμανος καγκελάριος Όλαφ Σολτς, από το Κίεβο.

«Η Γερμανία τάσσεται υπέρ μιας θετικής απόφασης για την Ουκρανία. Το ίδιο ισχύει και για τη Μολδαβία», ανέφερε ο Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τυπου που παραχώρησε από κοινού με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις και τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. «Η Ουκρανία ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια», πρόσθεσε ο κ. Σολτς, εκφράζοντας τον σεβασμό και την αλληλεγγύη του για τον αγώνα των Ουκρανών.

Από την πλευρά του, ο Ντράγκι σημείωσε «το πιο σημαντικό μήνυμα που θέλω να στείλε είναι πως η Ιταλία θέλει την Ουκρανία εντός της ΕΕ. Και αυτό το μήνυμα θα στείλω κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ένωσης την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι Ουκρανοί υπερασπίζονται τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, που αφορούν την ΕΕ. Δεν μπορούμε να τους στερήσουμε το να είμαι μέρος αυτής της διαδικασίας» υποστήριξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Η Ουκρανία είναι «έτοιμη» να εργαστεί για να γίνει ένα «πλήρες μέλος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι Ουκρανοί έχουν ήδη κερδίσει το δικαίωμα να μπουν σε αυτό το μονοπάτι και να αποκτήσουν το καθεστώς υποψηφίας για ένταξη χώρας», τόνισε ο Ζελένσκι.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.