Σρι Λάνκα: Οι διαδηλωτές εξερευνούν το λεηλατημένο προεδρικό μέγαρο

©EPA/CHAMILA KARUNARATHNE

Οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα εξερευνούν σήμερα το προεδρικό μέγαρο, μία ημέρα αφού διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο και ανάγκασαν τον πρόεδρο Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα να ανακοινώσει την παραίτησή του.

Ο πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε επίσης έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί. Περίπου 45 άνθρωποι διακομίστηκαν χθες στο κεντρικό νοσοκομείο του Κολόμπο.

Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας δεν εμπόδιζαν τους ανθρώπους να εισέλθουν στο κτίριο. «Δεν έχω ξαναδεί ένα τέτοιο μέρος στη ζωή μου», δήλωσε μια κάτοικος καθισμένη σε έναν αναπαυτικό καναπέ. «Ζούσαν μέσα στην απόλυτη πολυτέλεια ενώ εμείς υποφέραμε», κατήγγειλε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν τους μελλοντικούς νέους ηγέτες της Σρι Λάνκα να ενεργήσουν «ταχύτατα» για να αποκαταστήσουν την σταθερότητα.

Η νέα κυβέρνηση της Σρι Λάνκα θα πρέπει «να εργαστεί γρήγορα για να εντοπίσει και να εφαρμόσει λύσεις που θα επιφέρουν μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα και θα κατευνάσουν τη δυσαρέσκεια του λαού», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Μπανγκόκ, την οποία επισκέπτεται ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.