Σρέντερ: Δεν εγκαταλείπει το διάλογο με τον Πούτιν

©EPA/SERGEI ILNITSKY

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ τόνισε ότι θα συνεχίσει το διάλογο με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τις ευκαιρίες που μου παρουσιάζονται για συνομιλίες με τον πρόεδρο Πούτιν», τόνισε ο άλλοτε καγκελάριος στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Ο κ. Σρέντερ δέχετα επικρίσεις στη Γερμανία διότι διατήρησε τις επαφές του με τον Πούτιν, τον οποίο χαρακτηρίζει προσωπικό του φίλο, παρά τον πόλεμο.

Ο πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος (1998-2005) παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε στο διοικητικό συμβούλιο της Rosneft και απέρριψε το ενδεχόμενο να αναλάβει θέση στο ΔΣ της Gazprom. «Γιατί επικεντρωνόμαστε στις παραδόσεις όπλων;», είχε πει σχετικά με παραδόσεις οπλισμού στην Ουκρανία.

Υπογράμμισε πως δεν πιστεύει πως υπάρχει στρατιωτική λύση, καθώς ο πόλεμος αυτός «μπορεί να τελειώσει μόνο με διπλωματικές διαπραγματεύσεις. Η τύχη των στρατιωτικών και του άμαχου πληθυσμού στην Ουκρανία μπορεί να καλυτερέψει μόνο εάν εξευρεθεί διπλωματική λύση».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.