Σουηδία και Φινλανδία καταθέτουν μαζί την αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ την Τετάρτη

©Magdalena Andersson – Facebook

Η Σουηδία και η Φινλανδία θα καταθέσουν αύριο τις αιτήσεις τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον.

«Στη Σουηδία και στη Φινλανδία συμφωνούμε επίσης να πάμε χέρι χέρι διά μέσου ολόκληρης αυτής της διαδικασίας και θα καταθέσουμε αύριο μαζί την αίτηση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό πρόεδρο.

Εγκρίθηκε από τη φινλανδική βουλή το αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε, νωρίτερα, την πρόταση να υποβληθεί αίτημα για συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, τόνισε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας ενέκρινε την Τρίτη με 188 ψήφους υπέρ και 8 κατά την πρόταση για την υποβολή αίτησης ένταξης στη στρατιωτική συμμαχία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πιθανόν «να μην κάνει μεγάλη διαφορά» καθώς οι δύο χώρες συμμετείχαν στις στρατιωτικές ασκήσεις.

«Η Φινλανδία και η Σουηδία, καθώς και άλλες ουδέτερες χώρες, συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ υπολογίζει το έδαφός τους όταν σχεδιάζει στρατιωτική επέκταση προς ανατολάς. Ας δούμε πώς θα χρησιμοποιηθεί το έδαφός τους στην πράξη στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», τόνισε ο Λαβρόφ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.