Σολτς: Οι τιμές δεν θα πέσουν σύντομα

©EPA/CLEMENS BILAN

Στις δύσκολες περιόδους, πρέπει να μένουμε ενωμένοι, τόνισε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Προειδοποίησε, μάλιστα, για διατήρηση των υψηλών τιμών στην ενέργεια «για πολύ καιρό».

«Δεν θα είναι εύκολο. Οι τιμές δεν θα πέσουν σύντομα – αντιθέτως, αυτό το πρόβλημα θα υπάρχει για πολύ καιρό», δήλωσε ο κ. Σολτς σε περίπου 150 άτομα στο Λιούμπεκ, στο πλαίσιο του «Διαλόγου με τους Πολίτες» και διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα στήριξης του εισοδήματος θα συνεχιστούν. «Δεν θα αφεθεί κανείς αβοήθητος», τόνισε ο καγκελάριος.

Σε ό,τι αφορά τη στάση στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Σολτς δήλωσε προσηλωμένος στη συμπόρευση με εταίρους και συμμάχους. «Είναι πάρα πολύ σοβαρές αυτές οι στιγμές και μια κατάσταση όπου δεν επιτρέπεται να κάνουμε λάθος. Ένα λάθος σε αυτές τις συνθήκες θα ήταν τρομακτικό. Δεν υπάρχει για εμάς μοναχικός δρόμος», σημείωσε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει πάντα «να κρατάει τα πόδια του στη γη» και ότι δεν καθορίζουν τις αποφάσεις του οι τίτλοι των εφημερίδων ή οι δημοσκοπήσεις. «Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη», είπε,

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.