Σολτς: Κυρώσεις μέχρι ο Πούτιν να αποδεχθεί την ήττα του

©EPA/CHRISTIAN BRUNA

Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα συνεχιστούν μέχρι ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποδεχθεί ότι τα σχέδιά του στην Ουκρανία δεν πρόκειται να επιτύχουν, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

«Όλες οι κυρώσεις που επιβάλαμε για την Κριμαία εξακολουθούν να είναι εκεί. Όλες οι κυρώσεις που επιβάλαμε λόγω της υποκινούμενης από τη Ρωσία εξέγερσης στο Ντονμπάς εξακολουθούν να είναι εκεί. Και το ίδιο θα ισχύσει και για τις αποφάσεις που ελήφθησαν τώρα, οι οποίες είναι πολύ πιο αυστηρές», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος, μετά το τέλος των εργασιών της G7.

«Υπάρχει μόνο μία διέξοδος: ο Πούτιν να αποδεχθεί ότι τα σχέδιά του στην Ουκρανία δεν πρόκειται να επιτύχουν», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο Σολτς κατηγόρησε τη Ρωσία για τη «βαρβαρότητα» με την οποία διεξάγει τον πόλεμι στην Ουκρανία. Εκτίμησε, παράλληλα, ότι η Κίνα δεν θα υπονομεύσει τις πρωτοβουλίες της Δύσηςς.

Σχετικά με την παρουσία του Πούτιν στη Σύνοδο της G20, ο κ. Σολτς τόνισε πως η G7 δεν θα ήθελε να δει την G20 να διχάζεται.

Αναφερόμενος στην Ουκρανία, τόνισε πως χρειάζεται ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ», ενώ επανέλαβε πως η G7 θα συνεχίσει την οικονομική πίεση προς τη Ρωσία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.