Σολτς: Αντικατάσταση των τεθωρακισμένων που θα στείλει η Ελλάδα στην Ουκρανία

©EPA/JOHANNA GERON / POOL

Ο Γερμανός Καγκελάριος, Ολαφ Σολτς, αποκάλυψε ότι η χώρα του προτίθεται να στείλει στην Ελλάδα στρατιωτικό εξοπλισμό, ως αντικατάσταση οπλικών συστημάτων που στέλνει η Αθήνα στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο καγκελάριος της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την παροχή τεθωρακισμένων οχημάτων από την Ελλάδα στην Ουκρανία, με τη Γερμανία να δεσμεύεται για την αντικατάστασή τους.

Ο κύριος Σολτς σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, ότι οι σχετικές λεπτομέρειες θα συζητηθούν από τους υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών.

«Η Ελλάδα όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία», είχε πει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας πως «το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της».

Μητσοτάκης: Ενημέρωσε τον Σολτς για την Τουρκία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς το πρωί της Τρίτης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γερμανό καγκελάριο σχετικά με την επιθετική ρητορική της Τουρκίας. Παράλληλα, του έδειξε και τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας των Τούρκων.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν επίσης για την στήριξη στην Ουκρανία και για την ενεργειακή κρίση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.