«Sluishuis»: Ένα συγκρότημα κατοικιών πάνω στο νερό [vid]

©Huren in Sluishuis – Facebook

Το συγκρότημα κατοικιών «Sluishuis», σε τεχνητή νήσο στη λίμνη IJ του Άμστερνταμ αποκάλυψαν το δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο BIG και το ολλανδικό στούντιο Barcode Architects.

«Συλλάβαμε την ιδέα του Sluishuis μας ως ένα οικοδομικό τετράγωνο του κέντρου του Άμστερνταμ το οποίο επιπλέει στη λίμνη IJ, πλήρες με όλα τα χαρακτηριστικά της ζωής στο άστυ» είπε o Bjarke Ingels, ιδρυτής του BIG. «Προς την πλευρά της πόλης, το κτήριο κλίνει το γόνυ για να προσκαλέσει τους επισκέπτες να σκαρφαλώσουν στη στέγη του και να απολαύσουν την πανοραμική θέα των νέων συνοικιών πάνω στην IJ» πρόσθεσε.

Το συγκρότημα κατοικιών περιλαμβάνει 442 διαμερίσματα. Περιλαμβάνεται μια αυλή που κατεβαίνει στο νερό. Στο ισόγειο υπάρχει σχολή ιστιοπλοΐας, κέντρο θαλάσσιων σπορ και εστιατόριο με μεγάλη βεράντα. «Προς την πλευρά του νερού, το Sluishuis αναδύεται από το ποτάμι ανοίγοντας μια γιγαντιαία πύλη για να ελλιμενιστούν σκάφη» επεσήμανε ο Bjarke Ingels. «Ένα κτήριο μέσα στον λιμένα, με έναν λιμένα μέσα στο κτήριο».

Τα διαμερίσματα στα κεκλιμένα επίπεδα της αρχιτεκτονικής δομής έχουν απευθείας θέα στο νερό. Το συγκρότημα διαθέτει προβλήτα με 34 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, που έχουν μετατραπεί σε κατοικίες και 54 θέσεις για σκάφη αναψυχής.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.