Sky News: Πιθανή πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον το βράδυ

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Νέα πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να γίνει σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Sky News.

Επικαλούμενος ένα μέλος της Επιτροπής του 1922, ο δημοσιογράφος Τομ Λάρκιν, αναφέρει στο Twitter ότι αναμένεται να ξεκινήσει ψηφοφορία πρότασης μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον. Ο Λάρκιν τόνισε ότι οι κανόνες της Επιτροπής που δίνουν στον Τζόνσον ασυλία, πιθανότατα θα αλλάξουν.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, πάντως εξέφρασε σήμερα την αποφασιστικότητά του να «συνεχίσει» τη θητεία του, παρά τις παραιτήσεις από την κυβέρνησή του. «Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τη θητεία που μου ανατέθηκε», δήλωσε ο Τζόνσον. «Η δουλειά ενός πρωθυπουργού σε δύσκολες συνθήκες, όταν του έχει ανατεθεί μια κολοσσιαία εντολή, ειναι να συνεχίσει και αυτό είναι που θα κάνω», πρόσθεσε ο ΄διος.

Ο Τζόνσον είπε ακόμη στους βουλευτές ότι η οικονομία αντιμετωπίζει δύσκολους καιρούς, ενώ έκανε αναφορά και στον πόλενο στην Ουκρανία.«Αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που περιμένεις από μια κυβέρνηση να συνεχίσει τη δουλειά της, όχι να φύγει, να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο Τζόνσον μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο βρετανος πρωθυπουργός είπε ακόμη πως απεχθάνεται την κατάχρηση εξουσίας. «Απεχθάνομαι το μπούλινγκ και την κατάχρηση εξουσίας παντού όπου γίνεται, σ’ αυτό το κόμμα ή σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα», σημείωσε όταν ερωτήθηκε γιατί ο Πίντσερ προήχθη στη θέση αυτή.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.