Σεούλ: Ενίσχυση της άμυνας για την αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής

©Rags Fehrenbach – Pexels

Ο υπουργός άμυνας της Νοτίου Κορέας, Λι Γιονγκ-σαπ, δήλωσε ότι η χώρα του θα ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως η χώρα του αναμένεται να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής από τη Βόρεια Κορέα.

Θα υπάρξει σθεναρή από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα αν η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, προειδοποίησε η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Ουέντι Σέρμαν.

«Οποιαδήποτε πυρηνική δοκιμή θα αποτελούσε πλήρη παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» και θα προκαλούσε «άμεση και σθεναρή αντίδραση», είπε η Σέρμαν σχετικά με τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας. «Πιστεύω ότι όχι μόνο η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, αλλά όλος ο κόσμος θα αντιδράσει με σθεναρό και καθαρό τρόπο», πρόσθεσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται πως η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους από την Πιονγκγιάνγκ. «Οι ένοπλες δυνάμεις μας εντόπισαν την εκτόξευση οκτώ βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από τον τομέα της Σουνάν στην Πιονγκγιάνγκ προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας», ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας σχετικά με τις νέες δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

 «Οι στρατιωτικοί μας ενίσχυσαν την παρακολούθηση και το επίπεδο επαγρύπνησης ενόψει νέων εκτοξεύσεων. Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά και είναι πλήρως προετοιμασμένες», πρόσθεσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.