Σεισμός στο Μεξικό: Τα memes έδωσαν και πήραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

©EPA/Jose Mendez

Οι μεξικανοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν τα αστεία, λίγα λεπτά μετά το σεισμό 7,6 Ρίχτερ.

Οι Μεξικανοί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν με χιούμορ την κατάσταση καθώς η δόνηση δεν έγινε απλώς στην επέτειο δυο από τους πιο καταστροφικούς σεισμούς στην ιστορία της χώρας, αλλά και μόλις μια ώρα προτού γίνει άσκηση ετοιμότητας.

«Αυτοί οι Μεξικάνοι είναι πολύ σκληροπυρηνικοί, κάνουν ασκήσεις ετοιμότητας για σεισμούς με αληθινούς σεισμούς», ανέφερε έτσι ένα meme.

Σεισμός στο Μεξικό: Τα memes έδωσαν και πήραν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης
08:12, 20.09.2022
SharePrintΟ σεισμός των 7,7 βαθμών, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο, έγινε την επέτειο των εξαιρετικά φονικών σεισμών του 1985 και του 2017 στη χώρα
Δεν χρειάστηκε να περάσει πολλή ώρα μετά τον χθεσινό μεγάλο σεισμό για να αρχίσουν τα αστεία από μεξικανούς χρήστες κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας μια μάλλον καλοδεχούμενη ένεση ιλαρότητας, καθώς πολλοί πολίτες, ανάστατοι, προσπαθούσαν να χωνέψουν την αλλόκοτη σύμπτωση — η δόνηση καταγράφηκε στην επέτειο δύο καταστροφικών και φονικών σεισμών.

Από το WhatsApp ως το Instagram και το Facebook, αγχωμένοι Μεξικανοί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν με χιούμορ το ανεξήγητο, καθώς η δόνηση δεν έγινε απλώς στην επέτειο δυο από τους πιο καταστροφικούς σεισμούς στην ιστορία της χώρας, αλλά και μόλις μια ώρα προτού γίνει άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμών στην πρωτεύουσα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

«Αυτοί οι Μεξικάνοι είναι πολύ σκληροπυρηνικοί, κάνουν ασκήσεις ετοιμότητας για σεισμούς με αληθινούς σεισμούς», ανέφερε έτσι ένα meme, λεζάντα φωτογραφίας που εικονίζει πολύ εντυπωσιασμένο τον αμερικανό πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο σεισμός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο. Η ημερομηνία του σεισμού έδωσε την αφορμή για αρκετά memes.

Ένα από τα memes, που παρωδεί τη διαφημιστική εκστρατεία του υπουργείου Τουρισμού, καλεί εξάλλου τους ξένους να «Επισκεφθούν το Μεξικό» και «κάθε 19η Σεπτεμβρίου, να ζήσουν την εμπειρία ενός αληθινού σεισμού».

Ο γεωφυσικός Κάρλος Βαλδές θεωρεί πάντως δεισιδαιμονία την ιδέα πως η 19η Σεπτεμβρίου είναι «καταραμένη» στο μεξικανικό ημερολόγιο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.