Σαν Αντόνιο: 46 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από ρυμουλκό φορτηγού

©diegoparra – Pixabay

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ρυμουλκό φορτηγού στο Τέξας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος του Σαν Αντόνιο.

«Παραλάβαμε μέχρι τώρα 46 πτώματα», δήλωσε ο Τσαρλς Χουντ. Ανάμεσα στους νεκρούς, τόνισε, δεν υπάρχουν παιδιά, ωστόσο πολλά θύματα ήταν έφηβοι και νέοι. Φορτηγά όπως αυτό που βρέθηκε στο Σαν Αντόνιο, είναι συχνά μέσο μεταφοράς που χρησιμοποιούν μετανάστες χωρίς χαρτιά που θέλουν να περάσουν στις ΗΠΑ.

«Οι ασθενείς που είδαμε έκαιγαν, είχαν θερμοπληξία, εξάντληση λόγω της ζέστης, και δεν υπήρχε ίχνος νερού στο ρυμουλκό», σημεόωσε ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος του Σαν Αντόνιο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι άνδρες του βρέθηκαν μπροστά «σ’ έναν σωρό πτώματα».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Αντόνιο Ουίλιαμ ΜακΜάνους έκανε λόγο για το χειρότερο συμβάν στην ιστορία της πόλης. Ανακοίνωσε πως τρία πρόσωπα έχουν συλληφθεί.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, ρίχνει τις ευθύνες στον Δημοκρατικό πρόεδρο, τον Τζο Μπάιντεν. «Αυτοί οι νεκροί είναι (ευθύνη) του Μπάιντεν. Είναι το αποτέλεσμα της θανάσιμης πολιτικής του ανοίγματος των συνόρων», ξεσπάθωσε ο κυβερνήτης Άμποτ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.