Ρωσία: Tο μήνυμα της 9ης Μαΐου, η πυρηνική απειλή και ο εκβιασμός της Δύσης

© Shutterstock

Καθώς Ρώσοι στρατιώτες ετοιμάζονται να παρελάσουν στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μαΐου με άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα που μεταφέρουν βαλλιστικούς πυραύλους, πληροφορίες θέλουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να ελπίζει ότι μια επίδειξη… πυρηνικής ισχύος θα κάνει τη δύση να υποκύψει σε πολλές από τις απαιτήσεις του.

Χθεσινό δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι «ο Πούτιν θα προειδοποιήσει στις 9 Μαΐου για τη συντέλεια του κόσμου».

Θα μιλήσει πριν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της 77ης επετείου της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας. Το κλίμα που δημιουργείται ταιριάζει πλήρως με το αεροσκάφος «Doomsday», ή αλλιώς «Ιπτάμενο Κρεμλίνο».

Το αεροσκάφος τύπου Il-80 είναι σχεδιασμένο να μετατραπεί σε κέντρο διοίκησης για τον Ρώσο πρόεδρο σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου και είναι εξοπλισμένο με πλήθος τεχνολογιών. Θα πετάξει πάνω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου.

Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία θα συμπεριλάβει το αεροπλάνο της σοβιετικής εποχής στην ετήσια στρατιωτική της επίδειξη από το 2010.

Το θέμα της πυρηνικής ετοιμότητας και της διεθνούς αποτροπής θα παρουσιαστεί επίσης μέσω την παρουσίαση των πυραυλοφορητών Tu-95MS και Tu-160 «White Swan» καθώς και των μαχητικών Su-57 και των βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας Tu-22M3, ανέφερε η Daily Mail.

Πολλοί έμπειροι αναλυτές αναφέρουν ότι ο Πούτιν σκοπεύει να «εκβιάσει» τους Δυτικούς ηγέτες, προειδοποιώντας τους ότι αν συνεχίσουν να εμπλέκονται, ο πόλεμος θα γενικευτεί.

«Τόσο οι εχθροί όσο και οι υποστηρικτές του Πούτιν περιμένουν ότι κάτι θα συμβεί στις 9 Μαΐου», λέει ο πρώην ομιλιογράφος του Πούτιν, Αμπάς Γκαλιάμοφ.

«Αυτές οι προσδοκίες δημιούργησαν ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί. Αν δεν γίνει, ο Πούτιν θα χάσει πολιτικά».

Η παρέλαση της 9η Μαΐου είναι εξαιρετικά σημαντική για τη Ρωσία. Το ερώτημα για το τι θα κάνει ο Πούτιν κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες. Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί ότι η παρέλαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια ευκαιρία για να κηρύξει επίσημα τον γενικευμένο πόλεμο στην Ουκρανία – ή ακόμη και στη Δύση – και να κινητοποιήσει εφέδρους και πολίτες για να αναπληρώσει τις στρατιωτικές του απώλειες.

Ο κ. Γκαλιάμοφ θεωρεί ότι ο Πούτιν ενδέχεται να καλέσει την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, απειλώντας με πυρηνικό πόλεμο.

«O μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να κερδίσει τώρα είναι να δημιουργήσει την εντύπωση ενός απόλυτα “τρελού”. Θέλει το δυτικό κοινό να φοβηθεί και οι δυτικοί ηγέτες να πουν στον Ζελένσκι: “Πηγαίντε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συμφωνήστε με τουλάχιστον μερικές από τις απαιτήσεις του. Γιατί είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε, αλλά όχι να πεθάνουμε για εσάς».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.