Ρωσία: Προτείνει δημοψηφίσματα προσάρτησης ουκρανικών εδαφών

©EPA/SERGEY KOZLOV

Το κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, η Ενιαία Ρωσία, πρότεινε τη διεξαγωγή στις 4 Νοεμβρίου δημοψηφισμάτων στα κατεχόμενα από τις ρωσικές δυνάμεις ουκρανικά εδάφη, για την προσάρτησή τους στη Ρωσία.

«Το Ντονέτσκ, το Λoυχάνσκ και πολλές άλλες ρωσικές πόλεις θα ξαναβρούν εντέλει το λιμάνι τους. Και ο ρωσικός κόσμος, που είναι σήμερα διαιρεμένος από επίσημα σύνορα, θα ξαναβρεί ακεραιότητά του», είπε, σύμφωνα με το κόμμα, ο γραμματέας του γενικού συμβουλίου της Ενιαίας Ρωσίας, Αντρέι Τουρτσάκ.

Η Ρωσία γιορτάζει στις 4 Νοεμβρίου την ημέρα εθνικής ενότητας.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία άρχισε ξανά τους βομβαρδισμούς κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ζήτησε τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» στην περιοχή προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Η Νικόπολη δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης, Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο. «Οι πυρκαγιές, τα μπλακ άουτ και άλλα που συμβαίνουν στον σταθμό μάς αναγκάζουν να προετοιμάσουμε τον τοπικό πληθυσμό για τις συνέπειες ενός πυρηνικού ατυχήματος», δήλωσε. 

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.