Ρωσία: Ο Πούτιν συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την έκρηξη στην Κριμαία

©EPA

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας αποφάσισε να συγκαλέσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στον απόηχο της φονικής έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας, με τρεις νεκρούς και μεγάλες ζημιές στην υποδομή.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι «ο πρόεδρος θα έχει αύριο συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Χθες, Σάββατο (8/10), ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για ενίσχυση της ασφάλειας στη γέφυρα καθώς και των υποδομών που προμηθεύουν με ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο την Κριμαία, δίνοντας ταυτόχρονα εντολή να ξεκινήσει έρευνα.

Σε διάταγμα που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στη γέφυρα, ο Πούτιν αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας FSB θα αναλάβει να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας.

Η υποδομή έχει κομβική σημασία. Η χερσόνησος είχε καύσιμα που επαρκούν για έναν μήνα και τρόφιμα για περισσότερους από δύο μήνες, είπε. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι δυνάμεις της στη νότια Ουκρανία θα μπορούσαν να «τροφοδοτηθούν πλήρως» μέσω των υφιστάμενων χερσαίων και θαλάσσιων οδών.

Η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014 και η γέφυρα της Κριμαίας μήκους 19 χιλιομέτρων που συνδέει την περιοχή με το δίκτυο μεταφορών της άνοιξε με μια μεγαλειώδη εκδήλωση τέσσερα χρόνια αργότερα από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόκειται για μια σημαντική αρτηρία για τις ρωσικές δυνάμεις που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της Χερσώνας και για το ρωσικό ναυτικό λιμάνι της Σεβαστούπολης, ο κυβερνήτης του οποίου είπε στους ντόπιους: «Να είστε ήρεμοι. Μην πανικοβάλλεστε».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.